Skip to main content
Ondersteund door Politie Antwerpen

Gebruikersmenu

NL

Extended System Branding

Hoofdnavigatie

placeholder

Antwerpen SHIELD Congres

Op 3 oktober 2019 ging het eerste Antwerpen SHIELD-congres door van Politiezone Antwerpen. Zo’n 200 genodigden zijn afgezakt naar het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp. We verwelkomden onder andere Dhr. Paul Van Tigchelt (OCAD), Prof. Dr. Marc Cools (VUB), Dhr. Stephan Van Hauwe (AWDC) en NYPD Sergeants Thomas Boyle en Maureen Keag.

Tijdens het congres werd benadrukt dat de communicatie tussen de politie en de publieke sector cruciaal is in de strijd tegen terrorisme. ‘Het bestrijden van terrorisme door het delen van informatie’ is niet voor niets de missie van SHIELD. Dankzij een goede informatiedeling is de politie in staat om verdachte situaties nog sneller te detecteren. De Antwerpse politie is het eerste korps in Europa dat lid is van het global SHIELD-netwerk. We volgen hiermee de politie van New York (NYPD) dat het SHIELD-platform uittekende. Politiezone Antwerpen is een van 17 korpsen wereldwijd die lid zijn van het global SHIELD-netwerk. 

Politiezone Antwerpen heeft op het congres een handige checklist voorgesteld om de hulpdiensten op een goede manier te informeren bij een bommelding of bomdreiging. Het is vooral bedoeld voor beveiligingspersoneel, receptionisten en onthaalmedewerkers. Leden van Antwerpen SHIELD krijgen een document aangereikt dat bijvoorbeeld onthaaldiensten van een bedrijf of instantie kan helpen om de juiste vragen te stellen. Zo kan bijvoorbeeld bij een telefonische bommelding aangegeven worden om aandacht te hebben voor achtergrondgeluiden, accenten of andere klanken. 

Indien u graag meer info wenst kan u zich gratis registreren via de SHIELD-website. 

 

SHIELD-presentatie
presentatiezaal
eetzaal

Bronnen