Skip to main content
Ondersteund door Politie Antwerpen

Gebruikersmenu

NL

Extended System Branding

Hoofdnavigatie

placeholder

Wat is SHIELD?

SHIELD is een overkoepelend programma voor een reeks van bestaande en toekomstige initiatieven van de Politie Antwerpen die betrekking hebben op de veiligheid van de stad Antwerpen.

Met SHIELD wil de Antwerpse politie de communicatie tussen de politie en de publiek-private sector eenvoudiger en toegankelijker maken. Dit zal de politie Antwerpen helpen bij hun opdracht om aanslagen op de stad te vermijden.

Hiernaast biedt SHIELD een educatief luik waarbij zowel instructievideo's als trainingen op aanvraag aangeboden worden. Op die manier kan de Politie Antwerpen hulp bieden aan de publiek-private sector om zichzelf te verdedigen tegen terreur.

Antwerpen SHIELD is geïnspireerd op een concept ontwikkeld door de New York Police Department. Daar loopt al geruime tijd en met groot succes een publiek-private informatie-uitwisseling onder de naam NYPD SHIELD. Daar pakken ze uit met de slogan: “Terrorisme tegengaan door middel van informatiedeling”. Dankzij een nauwe samenwerking met de private organisaties in die grootstad heeft de NYPD dagelijkse contacten met private organisaties en bedrijven.

Bronnen